SATS i Stockholm

När jag flyttade till Stockholm för ganska precis sex år sedan var en utav de första sakerna jag gjorde att skaffa mig ett SATS kort. Kalla mig träningsnörd. Jag var visserligen medlem redan innan men då i Oslo och där hade jag ett projekt att prova på alla SATS anläggningar. Ett rätt bra projekt som jag även håller på med i Stockholm och har gjort i ett par år. Rätt många anläggningar har jag betat av men de som är kvar på min test lista är en del förortscenter såsom Huddinge, Jakobsberg, Täby, Sollentuna, Värmdö osv.. Har man tråkigt en lättillgänglig utflykt att åka på till exempel om man inte har något speciellt att göra en söndag.

Ett annat SATS projekt som jag gjorde för några år sedan var att prova alla klasser de hade en vinter. Det var riktigt kul och då gav jag andra möjligheten att skratta friskt åt mina inte allt för dansanta Zumba moves eller icke perfekt sträckta pilates ben. Men det kan jag bjuda på.

Så efter min grundliga genomgång av SATS träningsutbud i Stockholm bjuder jag här på mina fem SATS favoriter när det kommer till träningsställen.

SATS

SATS Hötorget

Ett bra ställe att träna efter jobbet pass på. Här hänger kontorsfolket efter arbetsdagens slut och klasserna som erbjuds är ofta fulla så stämningen är alltid på topp. Det är även många bra instruktörer som kör klasser här. Läget är också bra om man ska träna ett pass och sedan gå på AW. Stället är inte speciellt flashigt, ventilationen kan förbättras liksom omklädningsrummen men träningsstället känns som ett gym och inte ett museum. Hit går jag gärna för att träna Bodycombat, Bodypump, GRIT eller spinning.

SATS Spårvagnshallarna

Detta är i min smak det finast designade SATS som ligger i en vacker gammal byggnad. Belysningen är väl genomtänkt och det är oftast lagom med folk här. Jag tycker inte om spinningsalen eller gruppträningssalen speciellt mycket däremot är detta mitt gym-gym som jag väljer för ett pass på crosstrainern i kombination med styrketräning eller en HotMojo klass. Lite “look at me” känsla men jag bryr mig inte om det utan jag tränar i den outfitten som jag känner för. Det är trots allt ett gym och ingen catwalk även om vissa besökare verkar tro det på detta SATS premium gym.

SATS Odenplan

“Byggar SATS” kallar jag och många andra den här SATS lokalen för. Det är ett källargym som ligger ett par hundra meter hemifrån mig så det är väldigt smidigt att ta sig till för min del. Byggare till trots gillar jag stället. Det är många bra klasser på schemat med topp instruktörer. Det är inget gym jag går till för att gymma men däremot att träna Bodycombat, Bodypump, Crosstraining eller Yoga.

SATS Medborgarplatsen

Inte en SATS anläggning som jag besöker speciellt ofta men jag gillar den skarpt. Den är väldigt stor, har bra spinningsal, bra gruppträningssal och framförallt en gymnastik del med en trapets samt matta som man kan göra volter på. Det sistnämnda gör att denna SATS kvalar in på min topplista. Annars är denna SATS väldigt stor och det finns många söder typiska människor här.

SATS Sveavägen

Detta lilla SATS gym öppnade för dryga två år sedan och det är väldigt mysigt. Fokus är på yoga och indoor running och det är precis de anledningarna till varför jag besöker detta ställe. Yoga salen är väldigt mysig och stämningen blir väldigt bra där. Sedan har vi indoor running delen som jag verkligen gillar då en utav mina favorit instruktörer kör galet jobbiga intervallpass här. Det är oftast inte speciellt mycket folk här förutom när det är klasser så vill man gymma har man massor av privacy.  Jag kör ofta en liten gymomgång efter jag tagit en klass här. Omklädningsrummen är fräscha men konstigt planerade men som tur är har jag nära hem så jag brukar duscha hemma. En bra SATS om man gillar yoga och löpning.

Yoga mattor

Är du medlem på något gym? har du något favorit center? tell me.

/ Pernilla som gillar att upptäcka saker

6 Comments

  1. Hej, jag har nyligen testat ndoor running på sveavägen. Grymt kul, gillar skarpt passet på tisdagar 17.15. Ett annat bra gym som jag gillar är Hammarby sjöstad – bra hotmojo sal och lite folk. Må så gott – kram u

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s